Campionatul European de Karate W.S.F. 2024.

septembrie 3, 2024 | Administrator

În perioada 30.08.-01.09.2024 a avut loc ediția cu numărul XIV a Campionatului European de Karate al Federației Mondiale de Shotokan (W.S.F.), ediție găzduită de un complex sportiv modern din localitatea Tata din Ungaria . O sală modernă, aerisită, spații de luptă adecvate, o logistică fară reproș. Desfășurarea a fost conform programului stabilit, în toate cele trei zile s-au terminat meciurile chiar înainte de orele preconizate.

Cele 17 națiuni prezente au aliniat la start aproape 400 de sportivi dintre care 73 au fost din România. O delegație numeroasă dar și valoroasă, care la final au acumulat 94 de medalii, 14 din aur, 26 de argint și 54 de bronz, palmares care ne-a asigurat un binemeritat loc IV pe națiuni.

Cu o mică parte din acest succes am contribuit și noi șimleuanii, C.S. Omega și Clubul Copiilor din Șimleu Silvaniei, care au adus acasă nu mai puțin de șapte medalii. Pop Maia-Elena, aur la Shobu Ippon, argint la Shobu Nihon și bronz cu echipa de cadeți feminin. Bakai Patrik-Dominik, argint la Shobu Ippon, Open și Echipa de cadeți masculin. Filip Amira-Antonia argint la Shobu Ippon. Pentru mine toți sunteți campioni, efortul vostru a fost considerabil, la fel și efortul părinților, care vă susțin mereu în toate activițățile voastre.

Această delegație de excepție a adus la Șimleu șapte medalii, un palmares valoros, au făcut să cânte imnul României pe un podium important din Europa, la o competiție foarte importantă . Suntem mândri de voi copii! Vă doresc mult succes în continuare în toate demersurile voastre.

Aducem mulțumiri tuturor celor care ne-au sprijinit în acest demers și le dedicăm succesul nostru pentru aportul lor!

Toate aceste informații ne-au fost oferite de către prof. POP GHEOERGHE, antrenor emerit și presedinte C.S. Omega și coordonatorul Cercului de Karate de la Clubul Copiilor din Șimleu Silvaniei.

 

Studentă la F.S.P.A.C. de la U.B.B. Cluj Napoca,

Tania-Maria Pop